Casa la Posada, vrijstaand vakantiehuis tot veertien personen met zwembad in de Axarquia streek in de provincie Malaga, Andalusie

Ruim vakantiehuis tot veertien personen met zwembad in de Axarquia streek in de provincie Malaga

Canillas de Albaida in het binnenland van Malaga hebben we al meer bezocht, maar deze keer komen we via een andere kant het dorpje binnen. Wat is de natuur hier toch adembenemend mooi. Hoge bergen, authentieke witte dorpjes en diepe kloven wisselen elkaar af. Via een steile weg rijden we het plaatsje binnen. En omdat we met de auto niet in het oude centrum kunnen komen, parkeren we er net buiten, voor de kleine supermarkt. Op loopafstand zien we het ruime vakantiehuis voor veertien personen al staan.

 

 

 

 


We hebben een ontmoeting met Gustavo, de eigenaar van Hotel Posada La Plaza en het restaurant hier op het dorpsplein. Als we daar aankomen komt hij al naar buiten lopen om ons te begroeten. We drinken eerst een cortado aan de bar en zullen dan het nieuwe ruime vakantiehuis, dat hij aan de rand van het dorp heeft ingericht, bekijken. Samen lopen we naar beneden naar de rand van het dorp, waar we plotseling een paar prachtige grote huizen zien staan. Eén van deze wil Gustavo graag verhuren voor groepen die hier komen genieten van de natuur, de Andalusische cultuur, of van de heerlijke streekgerechten en een goed glas wijn. Het ruime vakantiehuis is net ingericht, maar de puntjes moeten nog even op de i worden gezet. Zo wil Gustavo, net als bij zijn hotel op het marktplein veel planten aan de balkons en beneden rondom het vrijstaande vakantiehuis. De gasten die het vakantiehuis huren kunnen hun auto altijd parkeren naast het huis, waar een grote ruimte vrijgehouden is.

Casa la Posada 1

Eerst gaan we alle verdiepingen langs om de zeven slaapkamers te bekijken. De ruimtes zijn rustiek ingericht met veel houten en smeedijzeren elementen, en als detail aan de muur wat Oosterse decoratie. De bedden zijn opgemaakt met rode- of blauwe spreien en kussentjes. Ook de badkamers en suite zien er prachtig uit. Alles is met veel zorg en smaak uitgezocht. Verschillende vertrekken hebben een ruim terras met schitterend uitzicht op de omliggende bergen en het witte dorpje.

Casa la Posada 2

Op de begane grond van het ruime vakantiehuis bevindt zich de woonkamer met een mooie open keuken, die volledig ingericht is. De zitkamer heeft heel veel ramen zodat je volop van de omgeving kunt genieten. Een enorme tafel met rondom 16 stoelen, en een bank vullen de ruimte. Via een schuifpui kom je op een ruim terras met enkele bomen waar je wat schaduw van hebt, en een prachtig zwembad. In een hoek staat een gemetselde bbq zodat je ook buiten een lekkere maaltijd met een stukje vlees of vis kunt klaarmaken. En 's avonds is het terras natuurlijk ook een heerlijk plek om te verblijven. Met een zacht warm briesje, een lekker drankje, en goed gezelschap geniet je hier van een prachtige zonsonderdag. Het huis en de plek waar het staat zijn prachtig, en het heeft ook nog het voordeel dat je direct in het dorp bent voor een boodschap of een hapje en een drankje in het restaurant van Gustavo.

Hij vertelt dat de meeste bezoekers naar Canillas de Albaida komen om te genieten van de schitterende natuur, en de wandel- of fietsvakanties in de bergen en de vallei die hij aanbiedt. Er zijn tevens verschillende routes die de bezoekers langs de typische producten van de streek leiden, zoals bijvoorbeeld de routes van de olie, wijn of avocado's. De maanden maart en november zijn hier het meest geschikt voor, omdat de temperatuur dan nog niet te hoog is. Die varieert in deze maanden van 18 tot 24 graden, een ideale temperatuur om een tochtje te maken, en daarna misschien nog even uit te rusten op een zonnig terrasje. Het voorjaar is ook nog eens een schitterende tijd omdat dan alle wilde bloemen en kruiden die hier groeien in bloei staan. De arrangementen trekken bezoekers van alle leeftijden. Ook de heerlijke streekgerechten en een goed glas wijn zijn onderdeel van een onvergetelijke vakantie-ervaring in Andalusië. Dus als je als groep van minstens zes personen graag wilt genieten van een wandel- of fietsvakantie in deze streek, is het vrijstaande vakantiehuis Casa La Posada een fantastische plek om te verblijven. Je hebt veel ruimte en veel privacy, en mocht je toch gebruik willen maken van bijvoorbeeld de ontbijtservice van het hotel, of elke avond in het restaurant willen eten, dan kan je via ons je wensen kenbaar maken, en verzorgen wij samen met eigenaar Gustavo een prachtig arrangement!!

Kenmerken Casa la Posada

Casa la Posada - arrangementen

Hasta Pronto © 2011 - 2016