Casas Noves, landelijk kleinschalig hotel aan de rand van het dorp Guadalest, Alicante, Valencia

Landelijk kleinschalig hotel aan de rand van Guadalest met schitterend uitzicht over de groene vallei en de baai van Altea.

Het dorp Guadalest kennen we al van onze bezoekjes aan het kasteel, de leuke winkeltjes, musea en een rondvaart met de solarboot op het stuwmeer. Maar deze keer kwamen we voor Cases Noves, een landelijk kleinschalig hotel met zes gastenkamers. Vanaf het gezellige terras heb je een schitterend uitzicht over de altijd groene vallei en de baai van Altea.

 

 

 

 

 

 

Net als we willen aanbellen zwiert de deur al voor ons open. Een gast heeft ons aan de deur zien staan, en laat ons binnen. In de hal worden we vriendelijk begroet door eigenaren Toni en zijn vrouw Sofia, tevens de kokkin van het huis. We nemen plaats in de salon en luisteren naar de enthousiaste verhalen die ze over hun hotel vertellen. Het oude plattelandshuis is in 2005 helemaal gerenoveerd, maar de authentieke elementen zoals de dikke stenen muren, de hoge plafonds met houten balken, en de voor de streek zo typische stenen vloeren, zijn behouden. Zo'n 70 jaar geleden was dit huis één van de eerste die buiten het historische gedeelte van Guadalest werden gebouwd. Onder de bevolking sprak men altijd over de “nieuwe huizen”. Vandaar dat Toni en Sofia hun hotel de naam Cases Noves gegeven hebben. Het is erg gezellig, en Toni wil ons graag de rest van het huis laten zien, terwijl Sofia terug gaat naar de keuken om het avondmenu voor haar gasten voor te bereiden.

Casas Noves 1 Twee knusse ruimtes aan de voorzijde zijn ingericht als tv/dvd en muziek kamer. Hier kan je op je gemak tv en film kijken of een cd beluisteren. Verderop in de hal is er een zithoek bij de open haard en een huiselijke salon waar het mogelijk is een boek te lezen, gebruik te maken van de computer en waar je voor jezelf een lekker kopje thee of koffie mag inschenken. Hiernaast bevindt zich een ruimte met aangrenzend terras waar de gasten een heerlijk ontbijt of drie gangen-menu kunnen gebruiken. Sofia maakt elke dag een uitgebreid, en gevarieerd ontbijtbuffet inclusief huisgemaakte jam en taartjes. Ook haar menukaart verandert voortdurend. Dus ook al verblijf je er een hele week, je hoeft er nooit hetzelfde te eten! Op zaterdagavond serveert Toni voor zijn gasten een speciaal tapas menu, een door Sofia met passie gemaakt degustatiemenu van tien hapjes, waarmee ze al tot in de wijde omtrek bekend is! Alle ingrediënten die Sofia gebruikt voor de maaltijden zijn seizoensgebonden. De groenten komen uit eigen tuin, dus alles is heerlijk vers.

Casas Noves 2 Het terras ziet er met de bloeiende geraniums en antieke tafeltjes en stoelen heel sfeervol en verzorgd uit. Het uitzicht op de vallei en het kasteel zijn adembenemend. Vooral op een zwoele zomeravond, wanneer het kasteel verlicht is, en er af en toe een heerlijk briesje waait, is het terras een geweldige plek om te dineren of gewoon een lekker drankje te drinken en te genieten van het uitzicht.

Casas Noves 3

Dan neemt Toni ons weer mee naar binnen om de vertrekken voor de gasten laten zien. De kamers op de eerste verdieping, die allemaal de naam hebben van bergen uit de omgeving, zijn warm en stijlvol ingericht, de badkamers en suite zijn ruim. Aan alle muren hangen mooie zwart/wit foto's van Guadalest in vroeger tijden. De trap naar de tweede verdieping leidt naar “Guadalest” , de grootste kamer met een fantastisch uitzicht over de omgeving, die als extra een minibar met gratis frisdrank, waterkoker met assortiment thee, koffiezetapparaat en muziekinstallatie aanbiedt.

Casas Noves 4

Het hotel ziet er schitterend uit. De rustieke ruimtes zijn erg gezellig, en we voelen ons direct helemaal thuis. Het is een perfecte locatie om te genieten van de gastvrijheid van gastheer Toni en zijn vrouw Sofie, die er alles aan zullen doen om je een onvergetelijke en ontspannen vakantie te laten beleven. Het hotel heeft zelf helaas geen zwembad, maar alle gasten kunnen gratis zwemmen in het dorpszwembad van Guadalest, dat zich op korte afstand van Cases Noves bevindt.

Casas Noves 5

Kenmerken Cases Noves

Hasta Pronto © 2011 - 2016