Kies het type vakantiehuis in Aragon

Aragón, regio vol tradities en een rijke flora en fauna

Aragón is een perfecte regio om weg te zijn van de drukte en te genieten van een overweldigende natuur

De regio Aragón ligt ten noorden van de regio Valencia en grenst in het oosten aan de regio Catalonie. Hij bestaat uit de provincies Zaragoza, Huesca en Teruel. De officiële taal die in Aragón gesproken wordt is het Castiliaans. Ook in de regio Aragon hebben we bijzondere vakantiehuizen weten te vinden.

De hoofdstad van de regio is Zaragoza, gelegen aan de rivier de Ebro. Behalve parken, pleinen en musea, bezit deze stad een prachtig historisch centrum met kleine straatjes en leuke winkeltjes. Romeinen, Moren, Joden en Christenen lieten hier hun cultureel erfgoed na, zoals bijvoorbeeld de Basilica Nuestra Señora del Pilar, het Palacio de la Aljafería, een Moors kasteel en de Catedral la Seo de Zaragoza. De stad met al zijn prachtige bezienswaardigheden is zeker een bezoek waard.

Aragón heeft een mediterraan klimaat met invloeden van een landklimaat, dat wil zeggen dat de temperatuur in de zomer soms wekenlang boven de 30 graden komt, en het in de winter een stuk kouder is dan in de rest van Spanje. Maar er valt niet veel neerslag.

Voor de natuurliefhebber is dit een geweldige regio, die nog niet ontdekt is door het massatoerisme. De streek bezit prachtige uiteenlopende landschappen, met een rijke flora en fauna, waar je nog dieren, zoals gieren en adelaars en everzwijnen kunt zien in hun natuurlijke omgeving. Je vindt er de Pyreneeën met zijn besneeuwde bergtoppen, woestijnachtige vlaktes in het centrale laagland, groene valleien vol met bloemen, rivieren en watervallen, en glooiende heuvels met oude dorpjes waar u terug in de tijd lijkt te zijn gegaan.

Aragon is een prachtige authentieke regio in het noorden van Spanje die nog niet ontdekt is door de het massatoerismeDe regio zit barstensvol met tradities wat bijvoorbeeld tot uiting komt in de ontroerende processies met trommelgeroffel tijdens de Semana Santa, de folkloristische dorpsfeesten, en hun Jota Aragonesa, een traditionele dans, waarbij mannen en vrouwen in rijen tegenover elkaar, met castagnetten boven hun hoofd, al draaiende passen en sprongen maken. Dit gaat samen met zang.

De traditionele keuken bestaat uit stoofpotten met lamsvlees die variëren afhankelijk van het gebied waar ze bereid worden. Ze worden op smaak gebracht met de kruiden en specerijen die de verschillende culturen mee hebben gebracht. Typische groenten van de streek zijn witte bonen, uien, asperges en kastanjes.

Aragón is een uitgesproken regio om weg te zijn van de drukte, te genieten van de ingewortelde tradities, het eeuwenoude cultureel erfgoed, en de overweldigende natuur. Perfect voor degene die mooie wandel- of fietstochten wil maken, bergsporten wil beoefenen, in alle rust vogels wil spotten of gewoon wil genieten van de gastvrijheid van de bewoners van deze nog niet ontdekte streek.

Hasta Pronto © 2011 - 2016