Valencia, een veelzijdige regio aan de oostkust van Spanje

De Costa Blanca is bij veel mensen bekend als de regio waar je bijna het hele jaar door kunt genieten van zon en zee dankzij het mediterrane klimaat

De regio Valencia is gelegen aan de oostkust van Spanje en bestaat uit drie provincies, Alicante, Castellón en Valencia. De hoofdstad van de regio is Valencia, de op twee na grootste stad van Spanje. Een bezoek aan deze stad mag je zeker niet missen. Je vindt er moderne kunst en architectuur, historische gebouwen en een gezellige oude binnenstad met leuke winkeltjes en restaurantjes, waar je overal de alom bekende tapas of paella kunt proeven.

In de regio worden officieel 2 talen gesproken, want naast het Castiliaans spreekt een groot deel van de bevolking ook het Valenciaans, een variatie op het Castiliaans, eigenlijk een soort dialect.

De Costa Blanca is bij veel mensen bekend als dé regio waar je bijna het hele jaar door kunt genieten van zon en zee dankzij het mediterrane klimaat. De aangename temperaturen tijdens de wintermaanden maken deze kust zeer aantrekkelijk.

Op slechts tientallen kilometers van de kust rij je door kleine dorpen die omgeven zijn door landbouwterrassen vol met olijf- en amandelbomen. Er zijn verschillende badplaatsen waar je ’s avonds gezellig kunt uitgaan en de drukte kunt opzoeken. Maar als je liever van de rust wilt genieten moet je het achterland verkennen. Slechts tientallen kilometers van de kust rij je door boomgaarden van sinaasappel - of citroenbomen. Je ontdekt kleine dorpjes omgeven door olijf- en amandelbomen. Vooral in het voorjaar is het hier prachtig. Groene bergen vol met bloemen, en fruitbomen die in bloei staan en heerlijk geuren. Dit alles maakt de regio Valencia adembenemend mooi.

Wil je liever niet stilzitten tijdens je vakantie, dan biedt de regio heel veel mogelijkheden om actief bezig te zijn. Voor de wandelliefhebber zijn er prachtige wandelroutes, je kunt bergsporten beoefenen, fietsen of golfen op één van de vele golfterreinen die deze regio rijk is. Maar ook aan het strand valt er genoeg te beleven, zowel boven als onder water. Je kunt vissen, waterskiën of duiken. De regio Valencia is dus écht de moeite waard om te bezoeken!

La Casa Los Olivos

In de bergen tussen Callosa d'En Sarrià en Bolulla ligt het prachtige La Casa Los Olivos. Nieuw gebouwd en geopend in 2011. Een prachtig vakantieverblijf, dat plaats biedt aan 6-8 personen, met privé zwembad en uitgebreide buitenkeuken.

 

 

 

 

Lees meer...

Hasta Pronto © 2011 - 2016