Finca les Coves, twee luxe safaritenten en authentiek vakantiehuis in een prachtige groene vallei tussen Jijona en Alicante, Valencia

Logeren in een luxe safaritent of een authentiek vakantiehuis in een bijzondere vallei tussen Alicante en Jijona

Al rijdend tussen Alicante en Jijona hebben we prachtige vergezichten op bergen in allerlei kleuren, die door de middagzon nog eens een extra mooie gouden gloed krijgen, en scherp afgetekend staan tegen de helder blauwe lucht. De begroeiing in het landschap is hier vrij dor, maar hoe dichter we bij onze vakantieverblijven komen, hoe groener het wordt! We zijn op pad naar Finca les Coves waar je kunt logeren in twee luxe safaritenten of een authentiek vakantiehuis, midden in een bijzondere vallei.

 

 

 

 

 Langs de goed begaanbare landweg die naar Finca Les Coves leidt wisselen olijf-en amandelgaarden elkaar af, en in de verte tegen de hellingen van de bergen, groeien dennen. De routebeschrijving van de website blijkt perfect, want we rijden in een keer naar het landgoed toe. De drie vakantieverblijven van Addi en Wilco staan in een werkelijk schitterende groene vallei. Nadat er eerst twee hondjes op ons afkomen om ons te besnuffelen en te verwelkomen, volgen Addi en Wilco. Ze nemen ons mee naar de centrale ruimte van de vakantiehuizen, een lange tafel bij de gezellige bar en het zwembad, om uitgebreid kennis te maken. We kunnen het ons nu niet meer voorstellen, maar toen ze hier enkele jaren geleden gingen kijken was alles verwilderd, en er groeide zelfs een boom uit het huis. Toch wisten ze allebei dat dit de plek was waar ze wilden wonen! De rust en stilte, het landschap en de prachtige uitzichten zijn echt uniek...deze bijzondere beleving willen ze dolgraag delen met hun gasten!

Finca Les Coves 1 Na een gezellig gesprek besluiten we de eerste vakantieverblijven te bekijken. Het zijn twee luxe safaritenten die op ruime afstand van elkaar, op verschillende terrassen tussen de amandelbomen staan. Je hebt hier absoluut genoeg privacy. De safaritenten zijn voorzien van warm water en groene stroom door middel van zonnepanelen, en hebben een ruim terras van waar je een geweldig uitzicht hebt over de vallei. Wat zal het heerlijk zijn hier 's morgens in alle rust lekker te ontbijten, of 's avonds met een barbecue maaltijd en een drankje de zon achter de bergen te zien verdwijnen!!

Finca Les Coves 2 De luxe safaritenten zijn heel erg gezellig ingericht met leuke meubeltjes en hebben ieder twee slaapgedeeltes, die gescheiden worden door een houten wand en gordijnen, zodat ze afgesloten kunnen worden van het woongedeelte waar een zit-, eet- en kookhoekje zijn. Je privé douche- en toilet bevinden zich in een uit natuurlijke materialen gebouwde ruimte naast de tent. Aan de buitenkant van de luxe safaritent is er nog een overdekte aanrecht waar je kunt afwassen of eventueel een wasje kunt doen. Dit noem ik nu back to basic met een flinke vleug luxe, het ziet er allemaal prachtig uit!

Finca Les Coves 3 We lopen weer terug langs de bar waar sfeervolle zitjes zijn ingericht met fleurige kussens, en waar een lange houten tafel staat om gezellig, samen met de andere gasten aan te eten. Addi verzorgt namelijk drie maal in de week een heerlijk driegangen menu. Makkelijk en gezellig als je zelf eens even geen zin hebt om te koken. Je hoeft alleen maar je voeten onder de tafel te schuiven!! Rond het zwembad, dat privacy biedt door de authentieke muur die er rond staat, staan comfortabele ligbedden. Het water in het bad bevat geen chloor, maar wordt geheel op natuurlijke basis gezuiverd. Dat is ook nog eens prima voor je huid! Bij beide ruimtes is er WIFI, zodat je je familie en vrienden kunt mailen hoe geweldig het is bij Finca les Coves!

Finca Les Coves 4 Om bij het authentieke Spaanse vakantiehuis “El Caracol” te komen moeten we een paar minuten klimmen. We slingeren over wat grindpaden en stoppen af en toe om de omgeving in ons op te nemen. Welke kant je ook opkijkt, de vergezichten met daarboven de blauwe lucht, blijven je betoveren. In de verte zien we zelfs de zee. Het vakantiehuis ligt verstopt achter een grote eeuwenoude steeneik. Wanneer Addi de poort opent komen we op de patio, waar een overdekt terras met barbecue gemaakt is. Een eindje verderop staat een zitje om lekker te luieren. Dit is de plek om heerlijk buiten te leven en te relaxen als je hier op vakantie bent. Via een kleine trap komen we in het keukentje, waar je tijdens de koudere avonden knus bij de kachel kunt zitten. In het halletje bevinden zich de badkamer en nog twee slaapkamers. Aan de andere kant van het vakantiehuis is er een grote ruime slaapkamer waar ook nog een zitbankje en wat andere kleine meubeltjes in staan. Het authentieke verblijf ziet er keurig verzorgd uit, maar is niet luxe.

Finca Les Coves 5 Het mooie van dit vakantiehuis is dat er ook honden toegelaten worden. Er is naast het huis zelfs een speciaal afgezette speelweide waar je je honden kunt plaatsen wanneer je er even een uurtje op uit gaat! En in het grote natuurlijke waterbassin voor het huis kan je samen met je hond een aangename verfrissende duik nemen. Zo heeft je huisdier ook lekker vakantie!! Dit authentieke vakantiehuis is een geweldige locatie om jezelf eens lekker te verschuilen, en te genieten van het landschap en de rust, zonder dat je direct helemaal afgelegen zit. Het huis van Addi en Wilco, de luxe safaritenten, het zwembad en de bar liggen namelijk op loopafstand van El Caracol.Finca Les Coves 6 Buiten het feit dat je je op het prachtige landgoed van Finca les Coves al prima kunt vermaken is de omgeving vooral bekend om zijn schitterende wandel- en fietsmogelijkheden. Addi en Wilco kunnen je alles vertellen over de gemarkeerde routes over smalle landweggetjes en door de schitterende natuur. Jijona zelf staat wereldwijd bekend om de productie van Turrón, een lekkernij op basis van amandelen. Als je meer wilt weten over de geschiedenis en productie van dit product kan je in het stadje het museum bezoeken. Nog meer natuur vind je in de druipsteengrotten van Busot, en in nog geen half uurtje rijden sta je op het zandstrand van El Campello. Meer zin in cultuur, dat kan in de stad Alicante, waar je het Castillo de Santa Barbara en verschillende kunstmusea en galeries kunt bezoeken. Finca les Coves herbergt drie unieke vakantieverblijven in een prachtige groene vallei waar je je heerlijk kunt verschuilen voor de buitenwereld, maar waar je, als je wil, er ook weer zó middenin zit. Dit gevoel moet je beleven...het is buitengewoon!!!

Kenmerken Finca les Coves

Hasta Pronto © 2011 - 2016